header image
Nieuws

Ik wens iedereen Fijne Feestdagen en een goed Nieuwjaar!

Topic: Selectie werkt niet na een tijdje  (gelezen 93 keer)

Selectie werkt niet na een tijdje
« Gepost op: 13 december 2018, 11:07:19 »
Beste,

Ik heb met Autocad 2019 het volgende probleem: als ik constant objecten selecteer en bewerk, dan werkt selectie niet meer na een tijdje. Bijv.: ik selecteer een block met attributen om te bewerken. De eerste paar gaat goed. Na een tijdje zie ik in "PROPERTIES" niks meer verschijnen. Ondanks dat ik een object selecteer. Normaal verschijnt in PROPERTIES de eigenschappen van geselecteerde object. In dit geval gebeurt dat dus NIET. Je ziet "No Selection" bij de PROPERTIES. Zie bijlage
Mijn vraag is: hoe kan ik dit vóórkomen? ligt dit aan een bepaalde instelling?
Ik heb met purge, audit, regenall e.d. geprobeerd maar, probleem blijft terug komen.

Alvast bedankt voor het mee denken.

gr.
ica
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #1 Gepost op: 13 december 2018, 11:18:30 »
Beste Ica,

Twee dingen die het misschien kunnen zijn.
- Ik zie dat jij heel veel layouts hebt dus waarschijnlijk ook veel vports. zet de  variabele MAXACTVP is op een hoge waarde.
- en heb je de laatste autocad 2019 update geïnstalleerd?

groeten,
Ard
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #2 Gepost op: 13 december 2018, 13:27:39 »
Heb je dit in alle tekeningen of specifiek alleen in deze tekening?
Het lijkt er namelijk op dat het een memory issue is zoals Ard ook al aangeeft.

Wat gebeurt er als je de Quickproperties (qpmode=1) aanzet?
Worden de properties dan wel weergegeven?
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #3 Gepost op: 8 januari 2019, 12:21:13 »
qpmode stond op -1
deze nu gewijzigd naar qpmode=1
Volgens mij heb ik laatste update van 2019.
en
MAXACTVP stond op 64 (is maximaal wat je kan invoeren)

Ik ga met deze wijziging nog eens testen..Uitslag volgt z.s.m.

gr.
ica
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #4 Gepost op: 10 januari 2019, 09:04:08 »
Ik heb geen autocad  2019 maar in 2016 heb je dat ook als je tussendoor in en uitzoomt. Daar heb ik als oplossing. Niet in- en uitzoomen  :D :P  ::)
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #5 Gepost op: 10 januari 2019, 09:24:14 »
Ik denk dat het tijd wordt voor een update naar Autocad 2019 :P
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari 2019, 13:33:22 »
Ik denk dat het tijd wordt voor een update naar Autocad 2019 :P

ik zou wel willen......
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #7 Gepost op: 11 januari 2019, 13:39:21 »
wacht nog maar ff 3 maanden dan komt Autocad 2020 uit, met weer mooi nieuwe dingen. :)
Re: Selectie werkt niet na een tijdje
« Reactie #8 Gepost op: 17 januari 2019, 11:00:07 »
wacht nog maar ff 3 maanden dan komt Autocad 2020 uit, met weer mooi nieuwe dingen. :)
dat zal ik over een jaar of 3 wel meemaken :)