23 juli 2019, 12:12:33

Auteur Topic: Bericht over TEKLA  (gelezen 1919 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CADTopper_ADMIN

  • CADTopper_ADMIN
  • Forumbeheerder
  • Held
  • *****
  • Berichten: 1256
  • Karma: +9/-0
  • Wij van CADToppers.com adviseren: CADToppers.com!
    • CADToppers
Bericht over TEKLA
« Gepost op: 20 januari 2016, 23:31:00 »

Dit bericht zat in mijn mail, ik dacht, ik deel het even met jullie!

Tekla gaat verder als Trimble
 
Het Finse bedrijf Tekla is vanaf 1 januari van dit jaar verdergegaan onder dezelfde naam als haar Amerikaanse moedermaatschappij Trimble. De naamswijziging is de volgende stap om onder één naam de markt te voorzien van de beste digitale oplossingen voor 3D-ontwerp, productie, planning en uitvoering. Tekla heet dus voortaan Trimble, maar de software(naam) Tekla Structures blijft bestaan.
 
Samen intelligenter bouwen
Sinds de overname door Trimble in 2011 deelt Tekla de gemeenschappelijke visie om de bouwsector te ondersteunen met high-end technologische ontwikkelingen. Door de krachten te bundelen binnen het hele concern ziet Trimble meer mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van klantgerichte oplossingen op het gebied van ontwerp, productie, planning en bouw. Zelf noemt Trimble dit 'the evolution of the line', de lijn van Tekla die vanaf ontwerp en engineering nu wordt voortgezet als Trimble voor de hele bouw.

Nieuwe uitstraling
Bij de veranderde naam hoort natuurlijk ook een vernieuwde uitstraling. Zo is onder meer het logo van Tekla Structures vernieuwd en hebben de communicatie-uitingen een Trimble look-and-feel gekregen. De overgang verloopt zo soepel mogelijk, waardoor eindgebruikers weinig gemerkt hebben van de samensmelting. Voor onze gebruikers lijkt er niet veel te veranderen, maar achter de schermen is men druk bezig om de vervolgstappen voor te bereiden.
 
Nieuwe ontwikkelingen
De aankomende periode verwachten we u veel nieuws te mogen brengen op het gebied van ontwikkeling, samenwerking en BIM, waarbij Tekla Structures een centrale rol zal blijven vervullen in de integratie met andere Trimble-oplossingen, zoals bijvoorbeeld Tekla BIMsight (Combineren - Controleren - Communiceren), Tekla Field3D (modellen naar de bouwplaats), Vico Office (calculatie- en planningssoftware) en Trimble Connect (documentmanagement en samenwerking).
 
Trimble heeft veel ambities voor de bouw, die onder meer zichtbaar worden in de ontwikkeling van de Microsoft HoloLens, waarmee BIM op de bouwplaats gebracht wordt via Mixed Reality. Bekijk deze video van 3 min. om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.
 
Voor alle Tekla-gebruikers blijft Construsoft het eerste aanspreekpunt en uiteraard zullen we u op de hoogte blijven houden van nieuws en de laatste ontwikkelingen. Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact met ons op?
Voor en door CAD Toppers!