17 juni 2019, 00:46:42

Auteur Topic: Sweep over 2 of meer lijnen  (gelezen 1912 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dompie

  • CADTopper_Moderatoren
  • Volwaardig lid
  • *****
  • Berichten: 155
  • Karma: +11/-0
Sweep over 2 of meer lijnen
« Gepost op: 18 augustus 2015, 11:52:29 »
Wie O Wie weet hierop het antwoord:


Is het in Tekla mogelijk een variabele sweep uit te voeren van een sectie over 2 of meer guide lines?
(bvb voor een S-vormige brug met links en rechts variabele verkanting  ??? [size=78%]) [/size]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.....

CADTopper_ADMIN

  • CADTopper_ADMIN
  • Forumbeheerder
  • Held
  • *****
  • Berichten: 1252
  • Karma: +9/-0
  • Wij van CADToppers.com adviseren: CADToppers.com!
    • CADToppers
Re: Sweep over 2 of meer lijnen
« Reactie #1 Gepost op: 18 augustus 2015, 11:56:10 »
Ik niet......., maar hopelijk komt er snel een antwoord op.
Voor en door CAD Toppers!

Edwin

  • CADToppers leden
  • Volwaardig lid
  • *
  • Berichten: 102
  • Karma: +29/-1
Re: Sweep over 2 of meer lijnen
« Reactie #2 Gepost op: 19 augustus 2015, 09:38:28 »
Dompie,

bij het gebruik van een Polylijn of een SPline kan je een sweep gebruiken.

Je kan ook de doorsnede over meerdere lijnen tegelijk laten sweepen. alle objecten worden dan wel 1 solid (welke wellicht met slice of seperate uit elkaar gehaald kunnen worden)

m.vr.gr.
Edwin

dompie

  • CADTopper_Moderatoren
  • Volwaardig lid
  • *****
  • Berichten: 155
  • Karma: +11/-0
Re: Sweep over 2 of meer lijnen
« Reactie #3 Gepost op: 19 augustus 2015, 10:18:27 »
Edwin,

Alvast bedankt voor de reply.
We zijn nl aan het uitkijken of het nuttig zou kunnen zijn om in de toekomst onze betonprojecten ook in Tekla te zetten maar dan moet er wel een meerwaarde zijn tov Revit.



bij het gebruik van een Polylijn of een SPline kan je een sweep gebruiken.

Je kan ook de doorsnede over meerdere lijnen tegelijk laten sweepen. alle objecten worden dan wel 1 solid (welke wellicht met slice of seperate uit elkaar gehaald kunnen worden)



Heb je toevallig nog een antwoordje op het volgende ook? ;)
Hangen de verschillende punten van de snede dan effectief aan die poly/spline of worden enkel de "control points" gebruikt?
Kan Tekla zo een variabel object wapenen?

mvg,

Dominique
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.....

Edwin

  • CADToppers leden
  • Volwaardig lid
  • *
  • Berichten: 102
  • Karma: +29/-1
Re: Sweep over 2 of meer lijnen
« Reactie #4 Gepost op: 19 augustus 2015, 13:05:41 »
Dompie,

Ik heb voor mijn beurt gesproken  ???
Ik was in de veronderstelling dat het ging over AutoCAD en had niet gelezen dat het over Tekla ging. Excuus.

Blij maken met een dode mus heet dat.

m.vr.gr.
Edwin


dompie

  • CADTopper_Moderatoren
  • Volwaardig lid
  • *****
  • Berichten: 155
  • Karma: +11/-0
Re: Sweep over 2 of meer lijnen
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2015, 09:41:55 »
Geen erg Edwin,
ik heb hier zo al wel enkele mussen in mijn bureaulade liggen  :P
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.....